Recept

Orecchiette met pesto van tuinbonen en gegrilde courgette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pastasalade van de chef! Dit is de favoriet van culinair journalist en foodstylist Manon Van Aerschot.

bereiding
  1. 1

    Kook de orecchiette beetgaar in gezouten water.

  2. 2

    Maak de pesto. Gebruik je tuinbonen in de peul, dan moet je ze dubbel doppen. Dat wil zeggen: eerst uit de grote peul halen en dan ook uit het kleine witachtige vliesje dat rond de aparte bonen zit. Enkel zo krijg je een zalig romige pesto. Kook de gedopte tuinbonen nadien kort in gezouten water.

  3. 3

    Pel de knoflook en doe hem samen met de helft van de gekookte dubbel gedopte tuinbonen, het basilicum, de parmezaan en 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten in de keukenrobot. Mix tot een dikke pesto en voeg 4 eetlepels olijfolie toe. Kruid de pesto met peper en zout. Mix nogmaals. Voeg eventueel een klein beetje water toe als de pesto te dik is.

  4. 4

    Spoel de courgette en snij ze in lange repen. Gril de courgetterepen in een hete pan met 2 eetlepels olijfolie.

  5. 5

    Meng de orecchiette met de tuinbonenpesto, de rest van de gekookte tuinbonen en de rest van de geroosterde pijnboompitten. Schik er de gegrilde courgetterepen tussen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Orecchiette met pesto van tuinbonen en gegrilde courgette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!