Recept

Pastasalade met chimichurri en geroosterde groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De favoriete pastasalade van Loïc Van Impe: “Welke saus had er ook alweer zo’n bijzondere naam? Chimichurri! Een mooie, rijke, pittige en lichtjes zure megastraffe smaakmaker die een flinke boost geeft aan elk gerecht”

Tip: laat het gerecht eventueel een nacht rusten in de koelkast. Zo wordt het nog beter.

bereiding
  1. 1

    Maak de chimichurri. Pel de knoflook en hak hem heel fijn, samen met de (verse of gegrilde) Spaanse peper. Meng die ingrediënten met de oregano, de olijfolie, de rodewijnazijn, een flinke snuif zout en peper uit de molen. Werk de saus af met de fijngehakte peterselie en laat ze 30 minuten rusten om een beter resultaat te krijgen. Een nachtje in de koelkast zal de smaken nog beter tot hun recht laten komen.

  2. 2

    Bereid de groenten. Spoel de tomaten, de courgette en de venkel en halveer ze. Pel de rode ui en halveer hem. Doe alle groenten in een schaal en besprenkel ze rijkelijk met olijfolie, peper en zout.

  3. 3

    Breng een grote pan water met zout aan de kook. Reken op ongeveer 5 liter water met 50 gram zout voor 500 gram pasta. Kook de pasta 2 minuten minder lang dan op de verpakking aangeduid staat. Naar mijn gevoel moet de pasta in een pastasalade heel beetgaar zijn, maar doe vooral wat je zelf het liefste hebt.

  4. 4

    Voor het roosteren verhit je een grote planchagrill. Of haal de barbecue tevoorschijn als het weer het toelaat! Laat al de groenten flink roosteren op de grill zodat ze mooie grillstrepen krijgen. De bedoeling is om van de groenten snacks te maken zonder ze helemaal te garen. Zodra ze aan alle kanten mooi gekleurd zijn, leg je ze opzij.

  5. 5

    Snij de gegrilde groenten in dikke eetbare stukken en doe ze in een grote slakom. Giet de pasta af en meng ze meteen met de groenten in de slakom. Breng ze als ze nog warm zijn op smaak met 2 eetlepels chimichurri en voeg er de yoghurt bij om de illusie van een mayonaise te doen ontstaan. Meng goed, proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Werk eventueel nog af met extra peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastasalade met chimichurri en geroosterde groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!