Recept

Shakshuka met feta en chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Niets makkelijker dan dit snelle recept voor een heerlijke shakshuka! De combinatie van de smaakvolle tomatensaus, zachte feta en kruidige chorizo maakt dit een echt comfortfood waar je blij van wordt. Perfect voor een hartig ontbijt, brunch of snelle avondmaaltijd. Serveer met kraakvers brood om te dippen, en geniet van een momentje puur genot aan tafel!

bereiding
  1. 1

    Bak de chorizo zonder vetstof voor 1 minuut op een middelhoog vuur.

  2. 2

    Snipper de ui, pers de knoflook en snij de paprika in blokjes. Voeg toe aan de pan met chorizo.

  3. 3

    Maak de bouillon. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe aan de pan.

  4. 4

    Laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen.

  5. 5

    Maak 4 kuiltjes in de saus en breek boven elk kuiltje een eitje open.

  6. 6

    Zet het vuur lager. Zet het deksel op de pan en laat 5-8 minuten zachtjes pruttelen.

  7. 7

    Werk af met feta, peterselie en serveer meteen. Lekker met een dikke snee zuurdesembrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!