Recept

Snelle tarte tatin met havermout

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pascale tipt!

Geen tijd? “Het is de bedoeling dat je de appelplakjes in een mooie waaier legt. Maar heb je weinig tijd, laat de mooie schikking dan achterwege en snij de appels zoals je wenst. Doe ze in de pan bij de hete boter en bak ze halfgaar. Roer af en toe.”

Hoe zit het met suiker? “Deze tarte tatin zonder suiker is geschikt als ontbijt. Voeg je suiker toe, dan maak je er een dessert van. Het is een goede gewoonte om je ontbijt suikervrij te houden, net als spaarzaam omgaan met honing (wat ook een suiker is). Proef de pure zoete smaak van de appeltjes en de havermout.”

Voor dit recept heb je ook een kleine ovenbestendige pan met een diameter van ca.18 cm nodig.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de appelen in maantjes. Verwarm een flinke klont boter in de pan en schik de appeltjes er mooi in. Laat de appeltjes 3 minuten rustig bakken zonder te roeren.

  2. 2

    Mix intussen de havermout, de kokosmelk en het ei in een blender tot een dikke saus; denk aan de consistentie van dikke yoghurt. Is de saus te dik, voeg dan wat water toe. Is ze te lopend, voeg dan wat extra havermout toe.

  3. 3

    Giet de saus over de appeltjes (die hoeven nog niet helemaal gaar te zijn) en bak een 2-tal minuten verder op het vuur. Zet de pan dan in de warme oven en laat bakken tot het deeg helemaal droog is (ongeveer 10 minuten).

  4. 4

    Haal de pan uit de oven en laat eerst even wat afkoelen alvorens de tarte tatin om te draaien. Leg hierbij een bord op de pan en draai in één keer om. Let op dat er geen heet vet uit druipt en je je niet verbrandt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Snelle tarte tatin met havermout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!