Recept

Miso-gehakt met prinsessenboontjes en erwtjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Licht gerechtje à la Pascale Naessens. Miso, een gefermenteerde sojapasta uit Japan, geeft je gerecht een hartige, diepe smaak. Zo hoef je geen zout te gebruiken.

bereiding
  1. 1

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Hou het wit en het groen apart. Pel en pers de knoflook. Bak het gehakt rul in olijfolie. Voeg het witte deel van de lente-uitjes en de knoflook toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de misopasta en 80 milliliter water toe. Schep om en laat 5 minuten bakken.

  2. 2

    Maak intussen de prinsessenbonen schoon en kook ze beetgaar. Voeg de laatste 2 minuten de erwten toe. Giet de groenten samen af en spoel ze onder koud water.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot. Bak ze glazig in olijfolie. Voeg de bonen en erwten toe en roerbak ze 2 minuten. Kruid met het komijnpoeder en peper.

  4. 4

    Schep de bonen en de erwten op de borden en verdeel het gehakt erover. Werk het gerecht af met het groen van de lente-uitjes en de peperbolletjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Miso-gehakt met prinsessenboontjes en erwtjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!