Recept

Rumpsteak met pastinaak-­preistoemp en krokante paddenstoelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt: “Kies voor een mooi stukje rundvlees, vol van smaak en met een klein beetje vet. Laat het vlees dik genoeg snijden bij de slager, dan kun je het mooi bakken.”

bereiding
  1. 1

    Maak de preiwitten schoon en snij ze in ringen. Schil de pastinaken en snij ze in blokjes. Verhit olijfolie in een diepe pan en fruit er de preiwitten in. Voeg de pastinaken toe en breng de groenten op smaak met de graanmosterd, peper en zout.

  2. 2

    Laat de pastinaak en de prei op een laag vuur zacht worden. Voeg eventueel een scheutje water toe. Plet de groenten met een beetje olijfolie en breng ze op smaak met versgeraspte nootmuskaat, peper, zout en eventueel nog wat extra graanmosterd.

  3. 3

    Maak de champignons en de oesterzwammen schoon en halveer grote exemplaren. Bak ze kort maar krachtig in een scheutje olijfolie. Kruid ze met de verse tijm, peper en zout. Lepel er de zure room onder.

  4. 4

    Bak de steak aan beide kanten naar smaak in wat boter. Laat het vlees even rusten en snij het daarna in dunne plakjes.

  5. 5

    Serveer de plakjes steak met de prei-pastinaakstoemp en de krokant gebakken paddenstoelen. Werk het gerecht af met de gesnipperde peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rumpsteak met pastinaak-­preistoemp en krokante paddenstoelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!