Recept

Groene shakshuka met gerookte zalm en garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn, dan zijn ze sneller gaar. Als de eieren rechtstreeks uit de koelkast komen, reken dan op 5 minuten extra oventijd.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de sjalotten. Maak de courgettes schoon en snij ze in kleine blokjes. Snipper de kruiden fijn.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een pan en fruit er de sjalotten en de courgetteblokjes in. Voeg de spinazie en de verse kruiden toe en breng de groenten op smaak met de za’atar, wat nootmuskaat, peper en zout. Gaar alle groenten en schep ze in een ovenschaal.

  3. 3

    Breek de eieren mee in de ovenschaal. Leg de gerookte zalm rond de eieren en zet de schaal 10 minuten in de oven, of tot het ei gestold is.

  4. 4

    Werk de shakshuka af met de grijze garnalen en de extra spinazie en serveer hem meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groene shakshuka met gerookte zalm en garnalen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!