Recept

Wok met lamsbout ‘Douban’

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ga net zoals Pascale Naessens aan de wok!

Pascale: “Een gerecht dat zo tjokvol groenten en goede voedingsstoffen zit, haal je niet naar beneden met een klein beetje bindmiddel.”

bereiding
  1. 1

    Maak de lamsbout schoon en snij hem in fijne stukken. Marineer de lamsbout met peper, zout, een scheut shaoxing-kookwijn, 1 koffielepel maïszetmeel en een scheut zonnebloemolie.

  2. 2

    Maak de sugarsnaps schoon maar laat ze heel. Maak de paprika schoon en snij ze in grote stukken. Schil de worteltjes en snij ze diagonaal in fijne stukjes. Maak de prei schoon en snij hem in fijne schuine stukken. Maak de chilipepers schoon en snij ze in fijne schuine stukken.

  3. 3

    Pel en snipper de knoflook. Pel de ui en snij hem in grote stukken. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze fijn.

  4. 4

    Doe een flinke scheut zonnebloemolie in een wok en zet op hoog vuur. Bak de lamsbout kort aan in de wok. Haal het vlees uit de wok en laat het rusten. Herhaal met een propere wok voor de sugarsnaps, paprika, worteltjes, prei, de chilipeper en de lente-ui. Hou wat lente-ui apart voor de afwerking.

  5. 5

    Bak de knoflook en de ui aan met 1 koffielepel sambal. Voeg de doubanjiang toe en laat bakken. Blus de wok met shaoxing-kookwijn en een scheut kippenbouillon. Laat garen.

  6. 6

    Voeg de lamsbout toe, samen met de groenten. Laat alles garen. Voeg de lichte en donkere sojasaus toe en wok alles goed door.

  7. 7

    Maak een binding met de rest van het maïszetmeel en wat water. Voeg het mengsel toe aan de wok. Controleer de dikte. Het mag niet te dik, maar ook niet te lopend zijn. Werk de wok af met peper, zout en een scheut sesamolie. Wok alles nog eens door elkaar.

  8. 8

    Dresseer alles in een diep bord. Werk het gerecht af met de koriander en de apart gehouden lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wok met lamsbout ‘Douban’

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!