Salade geitenkaas
bereiding
-
1
Haal het klokhuis uit de appel, snij het vruchtvlees in fijne reepjes en sprenkel er het citroensap over. Halveer de kerstomaatjes en snij de komkommer in reepjes. Pel de rode ui en snij ’m in fijne halve ringen. Maak een salade met de bladsla, de komkommer, de tomaatjes, de rode ui en de appel. Zet even opzij.
-
2
Bedruppel de plakken geitenkaas met 1 koffielepel honing en wikkel ze in de plakjes spek. Bak ze in olijfolie kort goudbruin. Bak of rooster de sneden brood in een pan of in een oven van 180°C.
-
3
Maak een dressing met de mosterd, de resterende honing, de appelazijn, de mayonaise en een scheutje water. Kruid met peper en zout.
-
4
Leg het brood op de salade en beleg het met de geitenkaas. Druppel er de dressing over en serveer.