Recept

Exotische salade met kokosscampi’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mmm, die krokante scampi's maken deze frisse salade helemaal af!

bereiding
  1. 1

    Klop de eieren los met 1 koffielepel gember. Doe de bloem en de kokosrasp in twee aparte borden. Dep de scampi’s goed droog en kruid ze met peper en zout. Wentel de scampi‘s door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Haal ze dan door het ei en tot slot door de kokosrasp. Druk het laagje lichtjes aan. Dek de scampi’s af en zet ze even in de koelkast.

  2. 2

    Blancheer de sojascheuten enkele minuten in gezouten water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Schil de mango en snij het vruchtvlees in repen. Schil de avocado, snij het vruchtvlees in plakjes en bedruppel ze met wat limoensap. Maak de chilipeper schoon en snij hem in plakjes.

  3. 3

    Maak een dressing van de rest van het limoensap, de vissaus, de bruine suiker, de chilipeper, de sesamolie en de rest van de gember.

  4. 4

    Verhit een bodem kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de scampi’s in porties goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Schik de sojascheuten, de mango, de avocado, de munt en de koriander op de borden. Leg er de krokante kokos-scampi’s bij, bestrooi ze met de geraspte limoenschil en bedruppel ze met de dressing. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Exotische salade met kokosscampi’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!