Recept

Halloumi met gebakken appeltjes en pompoenblokjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassend, deze combinatie van halloumi en pompoen met zoete appeltjes!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de appelen in even grote blokjes als de pompoen. Meng de blokjes pompoen met 4 eetlepels olijfolie, de azijn, de ras el hanout, het kerriepoeder, peper en zout. Schep alles op een bakplaat en zet 10 minuten in de oven.

  2. 2

    Voeg de appelblokjes toe, schep om en zet opnieuw 15 minuten in de oven. Zorg dat de pompoenblokjes gaar en licht gekaramelliseerd zijn.

  3. 3

    Snij de halloumi in plakken van 1 centimeter, besprenkel ze met olijfolie en gril of bak ze kort aan beide kanten in een hete pan.

  4. 4

    Verhit 3 eetlepels olijfolie en frituur kort de blaadjes salie. Hou de olie bij.

  5. 5

    Verdeel de spinazie over de borden en besprenkel ze met de salie-olie en het citroensap. Kruid met peper en zout. Schep er de geroosterde pompoen met de appel op en verdeel er de halloumi over. Werk af met de gefrituurde salieblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Halloumi met gebakken appeltjes en pompoenblokjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!