Halloumi met gebakken appeltjes en pompoenblokjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de appelen in even grote blokjes als de pompoen. Meng de blokjes pompoen met 4 eetlepels olijfolie, de azijn, de ras el hanout, het kerriepoeder, peper en zout. Schep alles op een bakplaat en zet 10 minuten in de oven.
-
2
Voeg de appelblokjes toe, schep om en zet opnieuw 15 minuten in de oven. Zorg dat de pompoenblokjes gaar en licht gekaramelliseerd zijn.
-
3
Snij de halloumi in plakken van 1 centimeter, besprenkel ze met olijfolie en gril of bak ze kort aan beide kanten in een hete pan.
-
4
Verhit 3 eetlepels olijfolie en frituur kort de blaadjes salie. Hou de olie bij.
-
5
Verdeel de spinazie over de borden en besprenkel ze met de salie-olie en het citroensap. Kruid met peper en zout. Schep er de geroosterde pompoen met de appel op en verdeel er de halloumi over. Werk af met de gefrituurde salieblaadjes.