Recept

Appel-kardemomrollen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: bespaar jezelf de stress van het maken van echt croissantdeeg en koop het kant-en-klaar.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appelen en snij ze in fijne brunoise. Doe ze samen met de boter, de appel-azijn en de honing in een steelpannetje en laat ze zacht worden tot de azijn volledig verdampt is en de appelstukjes licht karamelliseren. Dit duurt een tiental minuten. Laat ze afkoelen.

  2. 2

    Haal de kardemomzaadjes uit de peultjes en plet ze in een vijzel. Meng de mascarpone met de rietsuiker, de kaneel en de kardemom. Ontrol het croissantdeeg en bestrijk het met de mascarpone. Beleg het vervolgens met een laag gebakken appeltjes, rol het op en snij de rol in plakken van ongeveer 3 cm breed. Leg de ronde plakken in een ingevette bakvorm of ovenschaal.

  3. 3

    Bestrijk de plakken met de losgeklopte eidooier en bestrooi ze met de fijngehakte pecannoten en de extra eet-lepel rietsuiker. Bak ze 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appel-kardemomrollen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!