Recept

Pompoenravioli met gebakken appeltjesboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In plaats van de klassieke type 00-bloem kun je voor semola rimacinata kiezen. Dat is geen fijngemalen bloem, wel dun gemalen tarwegriesmeel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Meng de pastabloem met de eieren, een scheutje olijfolie en een snuifje zout. Kneed dit deeg 5 minuten lang. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het minstens 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

  2. 2

    Bereid intussen de vulling. Schil en ontpit de butternut en snij hem in stukken van 4 à 5 cm. Pel de ui en snij hem in reepjes. Pel de knoflook en snij ‘m in plakjes. Leg de butternut, ui en knoflook op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met garam masala, peper en zout. Zet ze20 à 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Pureer de vulling en meng ze met een beetje olijfolie, de eidooier en de parmezaan.

  4. 4

    Bebloem het pastadeeg en rol het met een pastamachine of deegrol uit tot dunne lappen van maximaal 2 mm dik. Leg in het midden van de repen pasta om de 10 cm een koffielepel pompoenvulling. Leg er een reep pasta bovenop. Druk het deeg rond de pompoenvulling een beetje aan en steek er met een ronde uitsteekvorm cirkels uit. Leg de ravioli op een bebloemd oppervlak.

  5. 5

    Schil de appelen en snij ze in blokjes. Smelt de boter met appelazijn, de appelblokjes en de blaadjes salie. Kruid de appeltjesboter met peper en zout.

  6. 6

    Breng een grote pan water aan de kook. Kook de ravioli beetgaar, giet ze af en laat ze uitlekken. Doe de ravioli voorzichtig bij de appeltjesboter en roer om. Kruid het gerecht bij met peper en zout en serveer het met een extra blaadje salie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenravioli met gebakken appeltjesboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!