Recept

Salade met gebakken appeltjes, honing-mosterd-geitenkaas en krokante prosciutto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: bak de appelplakjes kort maar krachtig in de pan, je wilt namelijk geen appelmoes.

bereiding
  1. 1

    Hak de pecannoten fijn en meng ze met het broodkruim en de tijmblaadjes. Snij de geitenkaasbuches in plakken van 2 cm dik. Besmeer een kant met mosterd en besprenkel met honing. Wentel ze door de bloem, daarna door de losgeklopte eieren en tot slot door het broodkruim. Bewaar ze in de koelkast tot het bakken.

  2. 2

    Bak de plakjes prosciutto kort krokant in een pan of in de oven. Ontpit de appelen en snij ze in partjes. Smelt een klontje boter en bak ze kort goudbruin. Besprenkel de appelpartjes met citroensap en 1 eetlepel honing en kruid ze met kaneel.

  3. 3

    Pel de ui en snij hem in fijne reepjes. Bak de geitenkaasjes goudbruin in een laagje olijfolie in een pan. Of besprenkel ze met olijfolie en bak ze goudbruin in de airfryer of oven op 200°C.

  4. 4

    Bak of rooster de plakjes rozijnenbrood goudbruin. Meng alles voor de dressing en kruid deze bij met peper en zout.

  5. 5

    Maak een salade met de bladsla, rode ui, gebakken appeltjes en de krokant gebakken geitenkaasjes. Geef er het rozijnenbrood en de dressing apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met gebakken appeltjes, honing-mosterd-geitenkaas en krokante prosciutto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!