Recept

Uiensoep met kaas en spek-gehaktballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Jolien: “Uien zijn niet bijzonder duur en vervullen vaak een ondergeschikte rol in een gerecht. Dat geeft ze eerder een doorsnee imago, maar laat ze tien minuten stoven en je krijgt een heerlijke smaakexplosie”

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en snij ze in reepjes. Pel en pers de knoflook. Smelt de boter en laat de uien en de knoflook met een scheutje water op een zacht vuur garen, tot de uien helemaal zacht en lichtbruin zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg de bloem toe en laat nog 1 minuut meebakken. Blus met de runderbouillon, voeg de laurier en de tijm toe en laat nog 15 minuten zacht koken. Breng op smaak met de worcestershiresaus, peper en zout.

  2. 2

    Maak de balletjes. Doe het spek, het gehakt, de eidooier, het paneermeel, nootmuskaat, peper en zout in een blender en mix. Rol met vochtige handen kleine balletjes van het mengsel. Bak de balletjes licht goudbruin in een scheutje olijfolie of bak ze in de oven of airfryer op 195°C.

  3. 3

    Giet de warme soep in ovenvaste kommetjes, voeg de gemalen kaas en de gehaktballetjes toe en laat ze nog kort gratineren onder de ovengrill. Serveer met het brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Uiensoep met kaas en spek-gehaktballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!