Recept

Gepofte aubergine met couscous en veggie gehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: je kunt de aubergines ook in aluminiumfolie wikkelen om in de oven te garen. Zo zullen ze zeker niet verbranden.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aubergines. Snij ze in de lengte doormidden, maar laat ze heel aan het steeltje en trek de helften een beetje uit elkaar. Pel en pers de knoflook. Meng de knoflook samen met het basilicum, peper en zout onder de olijfolie. Bestrijk de schil en binnenzijde van elke aubergine met de basilicumolie. Leg ze in een ovenschaal en pof ze 45 minuten in het midden van de oven. Let op dat ze niet verbranden.

  2. 2

    Pel de rode uien en snij ze in ringen. Fruit ze aan in wat olijfolie, voeg de gedroogde tijm toe en breng ze op smaak met peper, zout en de honing. Laat ze op een zacht vuur onder deksel karamelliseren.

  3. 3

    Gaar de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water. Maak de korrels los met een vork. Pel en snipper de sjalot. Fruit ze glazig in olijfolie. Voeg het vegetarische gehakt, de verse kruiden en de za’atar toe en roerbak verder. Breng verder op smaak met peper en zout. Meng het gebakken veggie gehakt met de couscous.

  4. 4

    Haal de aubergines uit de oven. Lepel wat couscous op borden. Leg er een aubergine op. Werk ze af met de gekaramelliseerde rode ui, de geroosterde amandelen en extra verse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte aubergine met couscous en veggie gehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!