Spaghetti met roomsaus en geschaafde truffel
bereiding
-
1
Pel de sjalot en snipper ze heel fijn. Smelt de boter op een middelhoog vuur en fruit de sjalot er glazig in. Strooi er de bloem over. Laat de bloem even droog bakken terwijl je roert met een garde.
-
2
Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je goed blijft roeren, om klonters te voorkomen. Als de melk opgenomen is, laat je de saus dikker worden. Voeg nadien al roerend de room toe.
-
3
Neem de pan van het vuur en roer er de geraspte mozzarella door. Breng de saus op smaak met peper en zout. Voor een extra truffelsmaak kun je een koffielepeltje truffelolie toevoegen.
-
4
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta uitlekken en serveer hem met de roomsaus. Werk hem af met truffelschilfers naar smaak en de bieslook.