Recept

Aardappelsoep met aardpeer en bacon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk romige soep, perfect voor elk winters feest. Ook lekker zonder wodka, als je het helemaal kindvriendelijk wilt houden.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en de aardpeer. Snij ze in kleinere stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit de ui en de knoflook zacht in wat olie, ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg het venkelzaad toe en bak het mee op.

  2. 2

    Voeg de aardappelen, de aardpeer en het bouillonketeltje toe. Leng de groenten aan met 800 milliliter water. Kook de groenten ongeveer 15 minuten tot de aardappelen zacht zijn.

  3. 3

    Mix de soep. Giet de helft van de room erbij en breng de soep op smaak met peper, zout en een scheutje wodka. Verdun eventueel met extra water zodat de soep matig dik wordt en laat de soep even opnieuw opkoken, zodat de alcohol eruit kookt.

  4. 4

    Bak de bacon voor de afwerking knapperig in een pan zonder vetstof en laat hem uitlekken op keukenpapier. Snij het brood in blokjes en bak ze knapperig in boter. Werk de soep af met de rest van het de room, de knapperig bacon, de croutons en de gesnipperde bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelsoep met aardpeer en bacon

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!