Recept

Lasagne met geroosterde pompoen en krokante prosciutto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkel vooraf! Maak deze lasagne een dag voor je ’m serveert, hij zal alleen nog vaster én smaakvoller worden.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes, leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met de gedroogde tijm, peper, zout en olijfolie. Rooster ze 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook en de ui. Fruit ze glazig in een pan en voeg dan de geroosterde pompoen en de verse rozemarijnnaaldjes toe. Blus ze met de witte wijn. Roer er de room door en mix alles fijn met een staafmixer. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Bak het gehakt rul in de boter. Voeg de ricotta toe en roer om. Laat de jonge spinazie slinken in de gehaktsaus en kruid de saus met peper en zout.

  4. 4

    Stel de lasagne samen. Leg eerst een laag lasagnevellen, vervolgens een laag gehakt, dan weer een laag lasagnevellen en vervolgens een laag pompoensaus. Herhaal tot de schotel helemaal gevuld is. Strooi er de geraspte mozzarella over en gaar de lasagne 25 minuten in de oven.

  5. 5

    Verdeel de prosciutto over de lasagne en zet hem nog 10 minuten in de oven of tot de prosciutto krokant gebakken is. Laat hem kort even afkoelen alvorens hem in stukken te snijden. Werk hem eventueel nog af met extra rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met geroosterde pompoen en krokante prosciutto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!