Recept

Gepofte aardappel met kip en parmezaansaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra crunch? Bestrijk de geboende aardappelen met olie en rol ze voor het bakken door wat zout. Of bedruip de aardappelen tijdens het bakken elke 5 minuten met gesmolten gezouten boter.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappelen schoon en prik ze rondom in met een vork. Leg de aardappelen op een met bakpapier bekleed ovenrooster, bestrijk ze met wat olie en kruid ze met peper en zout. Bak ze in ongeveer 1 uur gaar.

  2. 2

    Snij de sluimerwten in reepjes en de courgette in blokjes. Bak de groenten in olie beetgaar. Snij de kipfilet in reepjes, kruid ze met peper en zout en bak ze langs alle kanten goudbruin in olie.

  3. 3

    Maak de saus. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roerbak 2 minuten. Giet er de bouillon bij en laat de saus al roerend indikken. Spatel er de parmezaan onder en laat hem smelten. Roer er tot slot de room onder en kruid de saus met peper en zout. Voeg de kip toe en laat even doorgaren.

  4. 4

    Halveer de aardappelen in de lengte, maar snij ze niet helemaal door. Leg op elk bord een aardappel en druk hem open. Verdeel de kip met de parmezaansaus over de aardappelen. Schep er de groenten op en werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte aardappel met kip en parmezaansaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!