Uiensoep onder een kaas-bladerdeegkorstje
bereiding
-
1
Pel de uien, snij ze in halve maantjes en stoof ze glazig in een stoofpot met olijfolie. Voeg eventueel een scheutje water toe zodat ze niet aanbakken.
-
2
Voeg de groentebouillon toe. Doe er het laurierblaadje bij en kruid met peper en zout. Laat de soep nog zo’n 20 minuten koken.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder het laurierblaadje uit de soep. Schep de soep in 4 ovenvaste kommetjes.
-
4
Rol het bladerdeeg met het bakpapier open en snij er 4 cirkels uit die iets groter zijn dan de kommetjes. Leg de bladerdeegcirkels als deksels op de kommetjes.
-
5
Klop het ei los met de melk en strijk er de bladerdeegdekseltjes mee in. Strooi er de kaas over. Zet de kommetjes 15 tot 20 minuten in de oven. Serveer meteen.