Recept

Spaghetti & meatballs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke ovenpasta van Natalie: “Geen chilipeper in huis? Vervang hem door een kneepje harissa”

Natalie tipt!

“Het paneermeel kun je makkelijk vervangen: week een sneetje witbrood even in een bodempje melk. Knijp het goed uit en voeg het dan toe aan het gehakt.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de saus. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snipper de chilipeper fijn. Verhit olijfolie in een diepe pan en stoof de ui, het pepertje en de knoflook aan. Voeg het tomatenconcentraat, wat worcestershiresaus en de Italiaanse kruiden toe en stoof ze tot de geuren vrijkomen. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus op een zacht vuur inkoken.

  2. 2

    Maak de balletjes. Pel en snipper de knoflook en de ui. Fruit ze aan in olijfolie. Neem ze van het vuur en meng ze met het ei en 3 à 4 eetlepels paneermeel bij het gehakt. Kruid het gehakt met de gedroogde oregano, peper en zout en meng. Rol er hapklare balletjes van. Verhit boter en olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.

  3. 3

    Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af. Meng wat saus onder de pasta, maak roosjes van de pasta en leg die in de ovenschaal. Giet er de rest van de saus bij. Leg er de balletjes bij en werk de schotel af met vlokjes mozzarella. Gaar de spaghetti nog 15 minuten in de oven. Neem de schotel uit de oven en werk hem af met de verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaghetti & meatballs

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!