Recept

Lasagnerolletjes met spek en pompoencrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkers uit de oven met dit receptje van Libelle Lekker-chef Natalie.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snipper de 2 blaadjes salie. Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof de ui en de knoflook met de pompoenblokjes en de salie aan in olijfolie. Verkruimel er het bouillonblokje bij. Kruid de groenten met peper en zout. Mix ze samen met de ricotta en de room tot een smeuïge crème.

  2. 2

    Bak de plakjes spek krokant in een pan. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. 3 Kook de lasagnevellen 2 minuten in ruim gezouten water. Haal ze er voorzichtig uit en leg ze één voor één op je werkblad. Bestrijk ze met de pompoen-crème, leg er een plakje ontbijtspek op en verdeel er een handvol spinazie over. Rol ze op.

  3. 3

    Breng de tomatensalsa op smaak met de oregano, het paprikapoeder, peper en zout. Lepel een bodempje van de saus in een ovenschaal en leg er de lasagnerolletjes in. Lepel er nog tomatensaus over en eindig met de geraspte mozzarella. Bak de lasagne 20 minuten in de oven. Werk hem af met extra salie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagnerolletjes met spek en pompoencrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!