Recept

Groentetaartje met drie kazen en tomatenchutney

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op zoek naar een vegetarisch voorgerechtje voor kerst? Dit valt bij iedereen in de smaak!

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de chutney. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn. Pel en snipper de uien. Breng alle ingrediënten voor de chutney op een zacht vuur aan de kook. Kruid de chutney met peper en zout en laat hem zo’n 40 minuten indikken.

  2. 2

    Verwarm de oven op 200°C. Meng de ricotta, de parmezaan, de geitenkaas en de geraspte citroenschil onder elkaar. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Maak op een met bakpapier ­beklede bakplaat van 2 vellen ­bladerdeeg 1 langwerpige lap. ­Bestrijk het vel bladerdeeg met de helft van het kaasmengsel en laat rondom een rand van 2 centimeter vrij. Leg op de kaas de helft van de gegrilde groenten. Snij in 2 andere vellen deeg telkens op 1 centimeter afstand ­inkepingen. Laat rondom een rand van 1,5 centi-meter vrij.

  4. 4

    Bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopte ei en leg de gesneden deeghelften over de vulling. Duw de randen goed aan. Snij de randen bij en bestrijk de bovenkanten met ei. Herhaal met de 4 resterende vellen bladerdeeg en de rest van de groenten en de kaasmix. Bak de groentetaartjes 25 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.

  5. 5

    Mix de warme chutney kort door. Leg op elk bord een ­gehalveerd groentetaartje en werk het af met de bloedzuring, peper en zout. Geef er de ­tomatenchutney bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groentetaartje met drie kazen en tomatenchutney

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!