Witloof met appel-komkommersalsa en spekjes
bereiding
-
1
Bak de spekblokjes krokant in wat boter. Laat ze uitlekken op keukenpapier en hak ze wat kleiner. Mix de zure room met de mayonaise, de tuinkers en de helft van de peterselie tot een gladde dressing. Leg de bieslooktakjes enkele minuten in heet water.
-
2
Pel de rode ui en snipper hem fijn. Spoel de komkommer, verwijder de zaadlijst en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Spoel de appel en snij ook dat vruchtvlees in fijne blokjes. Meng de appel, de rode ui en de rest van de peterselie onder de komkommer en voeg het limoensap en de honing toe. Kruid de salsa met peper en zout meng hem goed onder elkaar.
-
3
Halveer het witloof in de lengte, snij de bittere kern weg en trek de blaadjes een beetje los zodat je in totaal 8 bootjes hebt. Vul telkens een bootje met de komkommersalsa en wat spekblokjes. Sluit het witloofbootje met een takje bieslook. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.
-
4
Schep een flinke lepel van de groene mayonaise op elk bord en strijk de saus wat open. Leg er telkens 2 witloofbootjes op en werk ze af met de gehakte bieslook. Serveer ze met broodstengels.