Thaise kokossoep met luxetoppings
bereiding
-
1
Maak de soep. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn zonder de zaadjes. Maak de tomaten, de courgette en de paprika schoon en snij ze in grove stukken. Rasp de schil van 1 limoen en pers het sap uit. Schil en rasp de gember.
-
2
Verhit wat olie een stoofpot. Fruit eerst de ui, de chili, de knoflook en de gember. Voeg de currypasta en de palmsuiker toe en roerbak kort mee. Voeg de tomaten, de paprika en de courgette toe en roerbak verder. Blus met de bouillon. Voeg de vissaus, het limoensap, de limoenschil en de kokos-melk toe. Dek af en laat de soep 20 à 25 minuten sudderen. Voeg de munt en de koriander toe. Mix de soep fijn.
-
3
Maak de scampi’s. Schil en rasp de gember. Bak de scampi’s in een pannetje met olie. Breng ze op smaak met de geraspte gember, cayennepeper, peper en zout. Snij de limoen in 4 partjes. Prik eerst met een satéprikker door de scampi's en prik er daarna telkens eentje op een citroengrasstengel.
-
4
Maak de limoen-kokoscrème. Rasp de limoen. Haal de dikke massa van de kokosroom en doe in een potje. Meng er de geraspte limoenschil onder.
-
5
Maak de filodeegstrikjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het filodeeg in vierkantjes, vouw ze tot een strikje – in waaiervorm – en borstel ze in met olie of gebruik een oliespray. Bak ze 5 à 10 minuten goudbruin in de oven.
-
6
Doe de soep in hittebestendige glaasjes. Lepel er wat limoen-kokosroom in. Steek er een scampispiesje in en zet een partje limoen op de glasrand. Geef er de filostrikjes apart bij.