Babka met chocolade en noten
bereiding
-
1
Warm de melk een beetje op in een steelpannetje, maar laat ze zeker niet koken. Voeg dan de gist en 2 koffielepels suiker toe en roer los. Laat even staan.
-
2
Doe de zelfrijzende bloem met het zout, het ei en 2 eetlepels suiker in een mengkom. Voeg de melk met de gist toe en kneed in de keukenrobot of met de hand tot een soepel en elastisch deeg. Als het deeg te veel plakt; kun je eventueel nog wat extra bloem toevoegen.
-
3
Vet een kom in met de arachideolie. Bol het deeg op en leg het in de mengkom. Leg er een vochtige keukenhanddoek op. Laat het deeg 45 minuten rijzen tot het in volume verdubbeld is. Hak de noten fijn.
-
4
Haal de deegbol uit de kom en rol het op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lange rechthoek. Bestrijk het deeg met de chocolade-hazelnootpasta. Strooi er de helft van de noten over en rol op tot een worst.
-
5
Snij de worst in twee en en maak met de twee strengen een vlecht. Maak de uiteinden vast aan elkaar. Leg de vlecht op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de rest van de noten. Laat de vlecht opnieuw 45 minuten rijzen onder een vochtige handdoek.
-
6
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het chocolade-hazelnootbrood zo’n 30 minuten in de oven. Serveer het met de boter.