Chocolade-meringuetaart met frambozen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Maak de taart. Doe de zachte boter samen met de suiker en het vanille-extract in de mengkom van de keuken-robot en klop ze tot een romige massa. Voeg één voor één de eieren toe. Meng de bloem, het zout en het bakpoeder onder het beslag.
-
2
Smelt de chocolade au bain-marie en voeg hem toe aan het beslag. Stort het deeg in de beboterde en bebloemde bakvorm van 24 cm diameter en bak de taart 20 minuten in de oven.
-
3
Maak de meringue. Klop de eiwitten in een schone kom samen met de suiker en de azijn tot stijve pieken. Spatel er voorzichtig het cacaopoeder en het maïszetmeel onder.
-
4
Neem de chocoladetaart uit de oven en spatel er de chocolademeringue op. Bak de taart nog eens 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en ontvorm ze.
-
5
Werk de chocolade-meringue-taart af met het cacaopoeder, de Ferrero Rochers en de verse frambozen.