Recept

Chocolade-meringuetaart met frambozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hou bij je feestmaal nog een gaatje voor deze feestelijke eyecatcher.

Tips voor de perfecte meringue

• Vet is dé grote vijand van meringue. Zorg er daarom voor dat de kom brandschoon is én dat er geen enkel spatje eigeel tussen de eiwitten zit. Wist je trouwens dat het veel makkelijker is om eieren te splitsen als ze koud zijn?

• Haal de eiwitten enkele uren op voorhand uit de koelkast, het liefst zelfs een volledige nacht. Ze zullen beter opstijven als ze op kamertemperatuur zijn.

• Voeg de kristalsuiker lepel per lepel toe aan het eiwit. Zodra het eiwit begint te glanzen, voeg je opnieuw een lepel toe.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Maak de taart. Doe de zachte boter samen met de suiker en het vanille-extract in de mengkom van de keuken-robot en klop ze tot een romige massa. Voeg één voor één de eieren toe. Meng de bloem, het zout en het bakpoeder onder het beslag.

  2. 2

    Smelt de chocolade au bain-marie en voeg hem toe aan het beslag. Stort het deeg in de beboterde en bebloemde bakvorm van 24 cm diameter en bak de taart 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de meringue. Klop de eiwitten in een schone kom samen met de suiker en de azijn tot stijve pieken. Spatel er voorzichtig het cacaopoeder en het maïszetmeel onder.

  4. 4

    Neem de chocoladetaart uit de oven en spatel er de chocolademeringue op. Bak de taart nog eens 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en ontvorm ze.

  5. 5

    Werk de chocolade-meringue-taart af met het cacaopoeder, de Ferrero Rochers en de verse frambozen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocolade-meringuetaart met frambozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!