Recept

Feestelijk vispannetje met schelvis, zalm en scampi's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wist je dat een vispannetje maken helemaal niet moeilijk is? Verras tijdens de feestperiode je gasten met dit feestelijke vispannetje met smeuïge toefjes puree en een heerlijk romig sausje! 

bereiding
  1. 1

    Maak de puree: kook de aardappelen, voeg de boter toe en een scheut room. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Stamp fijn, doe de puree in een spuitzak en leg even opzij.

  2. 2

    Snij de sjalot fijn, pers de knoflook en snij de tomaat in blokjes.

  3. 3

    Verhit 1 el boter in een pan en bak de knoflook en sjalot glazig. Blus met de witte wijn en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat kort inkoken.

  4. 4

    Voeg de tomatenblokjes en de room toe. Kruid af met peper en zout en laat nog enkele minuten zachtjes pruttelen.

  5. 5

    Snij de vis in stukken en ontdooi de scampi's. Vet de ovenschaaltjes in.

  6. 6

    Leg enkele stukken rauwe vis en scampi's in de ovenschaaltjes, spuit 2 grote toefen puree op de vis en giet de saus over de vis.

  7. 7

    Zet 15 min in de airfryer op 180°C. Kijk na of de vis gaar is, zo niet zet je de schoteltjes nog enkele minuten extra in de airfryer tot de vis gaar is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Feestelijk vispannetje met schelvis, zalm en scampi's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!