Feestelijk vispannetje met schelvis, zalm en scampi's
bereiding
-
1
Maak de puree: kook de aardappelen, voeg de boter toe en een scheut room. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Stamp fijn, doe de puree in een spuitzak en leg even opzij.
-
2
Snij de sjalot fijn, pers de knoflook en snij de tomaat in blokjes.
-
3
Verhit 1 el boter in een pan en bak de knoflook en sjalot glazig. Blus met de witte wijn en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat kort inkoken.
-
4
Voeg de tomatenblokjes en de room toe. Kruid af met peper en zout en laat nog enkele minuten zachtjes pruttelen.
-
5
Snij de vis in stukken en ontdooi de scampi's. Vet de ovenschaaltjes in.
-
6
Leg enkele stukken rauwe vis en scampi's in de ovenschaaltjes, spuit 2 grote toefen puree op de vis en giet de saus over de vis.
-
7
Zet 15 min in de airfryer op 180°C. Kijk na of de vis gaar is, zo niet zet je de schoteltjes nog enkele minuten extra in de airfryer tot de vis gaar is.