Recept

Superzoete kerstkrans

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pluk eerst je favoriete koekjes en chocolaatjes weg en eindig dan met een plakje smeuïge cake!

Laat je kinderen meehelpen met het maken van deze kerstkrans, wees wel voorzichtig met de prikkers...

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor tot 160°C. Maak de cake. Klop de eieren met de suiker en het vanille-extract tot een wit, schuimig mengsel. Voeg er de zachte boter aan toe. Doe er dan de gezeefde bloem bij en roer glad tot een homogeen beslag.

  2. 2

    Verdeel het beslag over een ingevette tulbandvorm van 24 cm diameter. Zet de vorm in het midden van de oven en bak de cake 45 à 50 minuten. Controleer na 45 minuten met een metalen prikker of de cake genoeg gebakken is. Bak de cake nog 5 minuten als er nog beslag aan de prikker kleeft. Laat de cake afkoelen op een rooster en ontvorm hem voorzichtig.

  3. 3

    Steek telkens 3 blauwe bessen op een tandenstoker. Smelt de witte chocolade en besprenkel er de blauwe bessen mee. Laat de spiesjes even opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Prik de koekjessterren, de macarons, de bessenstokjes, de marsepeinen patatjes, de kleine pralines, de kruidnoten en de Ferrero Rochers met een tandenstokertje vast in de cake. Bestrooi de cake met de minimarshmallows en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Superzoete kerstkrans

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!