Klassiek briochebrood
bereiding
-
1
Smelt de boter met de melk en de suiker in een steelpannetje. Laat even afkoelen.
-
2
Meng de bloem, gist, eieren en het melkmengsel kort onder elkaar. Voeg het zout toe en kneed 10 minuten tot een zacht deeg.
-
3
Bol het deeg op, leg het in een ingevette kom, dek af met een schone keukenhanddoek en laat 1,5 uur rijzen op een warme plek.
-
4
Duw het deeg na het rijzen in. Verdeel het deeg in drie gelijke porties en rol elke portie tot een lange worst.
-
5
Vlecht het brood en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af en laat opnieuw 1,5 uur rijzen.
-
6
Verwarm de oven voor op 185°C. Bestrijk het deeg met het losgeklopt eigeel en zet gedurende 35 à 40 minuten in de oven tot het brood mooi goudbruin ziet.