Recept

Klassiek briochebrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijke brioche, een heerlijke broodklassieker. Reken drie uur extra bij de bereidingstijd om het deeg te laten rijzen.

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter met de melk en de suiker in een steelpannetje. Laat even afkoelen.

  2. 2

    Meng de bloem, gist, eieren en het melkmengsel kort onder elkaar. Voeg het zout toe en kneed 10 minuten tot een zacht deeg.

  3. 3

    Bol het deeg op, leg het in een ingevette kom, dek af met een schone keukenhanddoek en laat 1,5 uur rijzen op een warme plek.

  4. 4

    Duw het deeg na het rijzen in. Verdeel het deeg in drie gelijke porties en rol elke portie tot een lange worst.

  5. 5

    Vlecht het brood en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af en laat opnieuw 1,5 uur rijzen.

  6. 6

    Verwarm de oven voor op 185°C. Bestrijk het deeg met het losgeklopt eigeel en zet gedurende 35 à 40 minuten in de oven tot het brood mooi goudbruin ziet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Klassiek briochebrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!