Sodabrood met gedroogde veenbessen en gember
Serveer dit sodabrood lauw of koud bij kaas, paté of confituur.
Wat is sodabrood?
Het is een brood dat geen gist of desem bevat, maar wel baking soda, oftewel zuiveringszout of natriumbicarbonaat. De zuren in de karnemelk reageren met de baking soda en zorgen meteen voor de luchtigheid die normaal gesproken door gist wordt gecreëerd. Door die snelle reactie hoef je het deeg amper te kneden. Het brood heeft in vergelijking met gistbrood een iets andere, meer kruimelige structuur, maar is heerlijk zacht van binnen en knapperig van buiten.
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng alle ingrediënten onder elkaar en kneed kort (1 minuut) tot een egaal deeg. Bol het deeg op en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
2
Bak het brood 35 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.