Zandkoekjes om uit te steken
bereiding
-
1
Zeef de bloem met de kristal-suiker, de poedersuiker en het zout in een grote kom en meng.
-
2
Doe er de malse boter in blokjes bij, samen met het ei en het vanille-extract. Meng in de keukenrobot met de platte menghaak of kneed met de hand tot je een mooie bol deeg hebt.
-
3
Leg een groot stuk vershoudfolie op het werkvlak en rol – met behulp van 2 plankjes of latjes die je boven- en onderaan het deeg legt – de helft van het deeg uit tot een mooie lap van 5 mm dik. Verpak het deeg in de vershoudfolie en laat het minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Herhaal met de andere helft van het deeg.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Haal de gekoelde lappen deeg uit de koelkast en steek er vormpjes naar keuze uit. Kneed de resten samen, rol opnieuw uit en herhaal tot je al het deeg hebt opgebruikt.
-
5
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 10 minuten in de oven op 180°C, verlaag dan de temperatuur naar 150°C en bak ze in nog eens 10 minuten goudbruin.
-
6
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.