Recept

Groenekoolrolletjes met rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk goedkoop.

Tip: wat overblijft van de kool, kun je de volgende dag in reepjes snijden en mee verwerken in bijvoorbeeld een omelet of roerbakschotel.

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij 12 bladeren van de kool los en snij de harde nerf weg. Kook de bladeren enkele minuten in gezouten water tot ze beetgaar zijn: zacht maar nog voldoende stevig. Spoel ze vervolgens onder koud water en dep ze goed droog.

  2. 2

    Bak de wokgroenten in olie beetgaar. Kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Vul elk koolblad met de groenten en plooi ze goed dicht. Zet de rolletjes eventueel vast met een prikkertje. Bakde rolletjes rondom goudbruin in een koekenpan met olie.

  4. 4

    Meng alle ingrediënten voor de saus. Maak de lente-ui schoon en snij hem in lange reepjes. Maak de chilipeper schoon en snij hem in ringen.

  5. 5

    Leg de rolletjes in een schaal en druppel er de saus over. Werk ze af met de lente-ui, de chilipeper (of crunchy chiliolie) en de sesamzaadjes. Serveer ze met de rijst en geef er nog een partje limoen bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groenekoolrolletjes met rijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!