Kip cacciatore met pompoen en olijven
bereiding
-
1
Kruid de drumsticks met peper en zout. Bak ze in wat boter en olijfolie 3 à 4 minuten in een gietijzeren pan. Haal ze uit de pan. Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de selder schoon en snij hem in reepjes. Snij het pompoenvruchtvlees in blokjes.
-
2
Doe extra olijfolie in dezelfde pan en bak er eerst de uien en de selder in. Voeg na 3 minuten de pompoenblokjes en de knoflook toe en roerbak verder. Blus de groenten met de witte wijn en voeg de tomatenblokjes, het bouillonblokje en de passata toe. Roer alles goed om.
-
3
Schik de kip in de saus, met de mooi gebakken kant naar boven. Zet een deksel op de pan en laat alles 50 minuten op een zacht vuur garen.
-
4
Hak de groene en zwarte olijven grof. Werk het stoofpotje af met de gesnipperde peterselie en de stukjes olijven.