Gebakken gele rijst met verse ananas, boerenkool en scampi’s
bereiding
-
1
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met het bouillonblokje. Giet hem af en laat hem uitlekken. Maak de korrels los.
-
2
Bereid de scampi’s. Pel en pers de knoflook en meng hem met de vissaus, de honing en de chilivlokken. Wentel de scampi’s door het mengsel. Bak de scampi’s in een hete grillpan aan beide kanten krokant en gaar. Lepel er de chilisaus bij.
-
3
Maak de ananas schoon en snij hem in blokjes. Hak de cashewnoten fijn. Pel en snipper de sjalot.
-
4
Roerbak de sjalot en de boerenkool in arachideolie in een wok. Breng ze op smaak met peper en zout en laat ze even slinken. Voeg de gekookte rijst, de erwtjes en het kerriepoeder toe aan de wok en roerbak tot de rijst krokant is.
-
5
Verdeel de wok over borden en werk hem af met de verse ananasblokjes, de scampi’s, de cashewnoten en de koriander.