Recept

Ham-preirolletjes met puree en lichte kaassaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een makkelijke en snel gerecht van Libelle Lekker Chef Natalie.

Natalie tipt! “Deze schotel is ook lekker met gerookte zalm in plaats van de ham.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en pureer ze met een klontje boter tot een smeuïge puree. Kruid de puree met versgeraspte nootmuskaat, peper en zout. Lepel de puree in een ovenschaal.

  2. 2

    Maak de preiwitten schoon, halveer ze in de lengte en snij ze nog eens in twee. Gril ze rondom in een grillpan met wat olijfolie, kruid ze met peper en zout en wentel er een plakje ham rond.

  3. 3

    Kook de knolselderblokjes gaar in 500 milliliter water met het bouillonblokje. Giet ze af. Mix de knolselderblokjes met de melk en de geraspte kaas tot een smeuïge saus. Breng ze op smaak met nootmuskaat, geraspte citroenschil, citroensap, peper en zout.

  4. 4

    Leg de ham-preirolletjes op de puree en lepel er de saus over. Strooi er nog een handvol geraspte kaas over en zet de schotel 15 minuten in de oven. Zet de laatste minuten eventueel de grill aan. Werk de schotel af met de peterselie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ham-preirolletjes met puree en lichte kaassaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!