Recept

Ovengnocchi met ricotta en shiitakes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De veggie topper van Libelle Lekker Chef Kirsty.

De shiitakes kunt je vervangen door andere paddenstoelen, zoals oesterzwammen of kastanjechampignons.

De smaaktips van Kirsty

• Niet alle gnocchi zijn even groot. Grotere varianten hebben iets meer tijd nodig in de oven, kleinere varianten worden sneller krokant. Controleer ze af en toe voor de ideale oventijd.

• De shiitakes zullen wat vocht lossen tijdens het garen. Dat is helemaal niet erg, want het zorgt er net voor dat de ricotta een heerlijk smeuïge saus wordt.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Scheur de grote shiitakes in grove stukken. Pel de rode uien en snij ze in kwarten. Snij de verse kruiden fijn. Pel en snipper de knoflook.

  2. 2

    Verdeel de gnocchi met de shiitakes, de uien en de knoflook over een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, voeg de verse kruiden toe en hussel alles om.

  3. 3

    Maak een cirkeltje in het midden van de bakplaat en zet de ricotta er in z‘n geheel op. Kruid de kaas met peper en zout. Gaar de schotel 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Meng de ricotta na het garen onder de gnocchi en de groenten en werk het gerecht af met de parmezaanvlokken, de extra verse kruiden, zwarte peper van de molen en de geraspte citroenschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovengnocchi met ricotta en shiitakes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!