Recept

Wraps met een kruidige omelet, geroosterde bloemkool en pompoenhummus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De veggie topper van Libelle Lekker Chef Natalie. Lekker met een groene salade.

De smaaktips van Natalie

• Kies de wraps die je zelf het lekkerst vindt, zoals volkoren-, maïs- of groentewraps.

• Deze wraps zijn ’s avonds lekker, maar kunnen ook perfect als gezonde lunch.

• Je kunt ook kant-en-klare hummus nemen. In de supermarkt vind je hummus met paprika en walnoten, pikante hummus of hummus met mango.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de hummus. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie, peper, zout en het paprika-poeder. Gaar ze 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Doe de kikkererwten met de pompoenblokjes, de tahin, de kurkuma, het kerriepoeder, het citroensap en de citroenschil in de blender, voeg de sesamolie toe en mix tot een smeuïge hummus. Kruid de hummus met peper en zout. Voeg eventueel nog 1 eetlepel water toe als je de hummus te dik vindt.

  3. 3

    Verdeel de bloemkool in roosjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Roer de currypasta los met een scheutje olijfolie, peper en zout en lepel het mengsel over de bloemkool. Gaar de bloemkool 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Snipper de peterselie en de dille. Klop de eieren los met de room, kruid het mengsel met peper en zout en voeg de gesnipperde kruiden toe. Verhit een klontje boter in een pan en bak 8 omeletjes van het eimengsel. Bestrooi elke omelet met een handvol erwtjes en laat ze meegaren.

  5. 5

    Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg er een omelet met erwtjes op, verdeel er de bloemkoolroosjes over en eindig met een lepel pompoenhummus. Doe er eventueel nog wat kruiden bij, rol de wraps op en serveer twee wraps op elk bord.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wraps met een kruidige omelet, geroosterde bloemkool en pompoenhummus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!