Crumble van wintergroenten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C op de heteluchtstand. Spoel de butternut, snij hem doormidden en haal de zaden eruit. Snij de butternut, mét schil dus, in vrij grote dobbelstenen. Schil de pastinaak en snij ‘m in grove stukken. Verdeel de bloemkool in roosjes. Schil de wortel en snij ‘m in grove stukken. Maak de prei schoon en snij de stengel in stukken van zo’n 2 cm. Pel de rode ui en snij ‘m in partjes.
-
2
Stoof de groenten 8 à 10 minuten aan in een pan met de olijfolie op middelhoog vuur. Ze moeten al een beetje zacht zijn, maar mogen niet plat worden. Kruid ze met peper en zout, doe er de peterselie bij en schep om. Doe de groenten in een ovenschaal.
-
3
Maak de crumble. Hak de hazelnoten grof. Doe de havermoutbloem en de boter in blokjes in de foodprocessor en laat die kort draaien, tot je iets krijgt wat lijkt op koekkruimels. Heb je geen foodprocessor, dan kun je de boter ook met je handen door de bloem wrijven. Doe er de kazen, de tijmblaadjes en de hazelnoten bij. Kruid met zwarte peper en schep om. Zout hoeft niet, want de kaas is al zout genoeg.
-
4
Strooi de crumble losjes over de groenten in de ovenschaal en zet het geheel 30 minuten in de oven, tot de groenten gaar zijn en de crumblelaag goudbruin kleurt.