Gratin dauphinois met aardappel, spinazie en gerookte zalm
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij ze in fijne plakjes (2 mm) met een mandoline of keukenrobot. Pe de ui en snipper hem fijn. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflook zacht. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Zet opzij.
-
2
Meng de room met de melk en kruid met de tijmblaadjes, nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Wrijf het gesloten bakaccessoire van de airfryer met olijfolie en leg hierin een laagje aardappelplakjes. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Beleg met een laagje geraspte kaas, gestoofde spinazie en plakjes zalm. Herhaal de laagjes en eindig met geraspte kaas. Overgiet met de roommengeling.
-
4
Zet in de airfryer op 175°C gedurende 30 minuten en nog eens 30 minuten op 165°C. Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.