Recept

Nasi goreng met ei en garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook deze Aziatische klassieker maak je makkelijk in de airfryer!

Ook met rode rijst, volkoren rijst of basmati is deze nasi heel lekker!

bereiding
  1. 1

    Week de jasmijnrijst 30 minuten in lauw water. Giet af en doe de rijst in het gesloten bakaccessoire van de airfryer. Meng met 2 eetlepels olijfolie en zorg dat de rijst 1 cm onder water staat. Kook 25 minuten op 180°C of tot de rijst beetgaar is. Giet de gare rijst in een kom en dek af.

  2. 2

    Snij de kip in fijne reepjes. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Ontpit de chili en hak fijn. Doe de kip met de ui, knoflook, wokgroenten, gember, komijn, koriander en de chilipeper in het gesloten ­bakaccessoire en zet in de airfryer gedurende 5 minuten op 195°C. Voeg de rijst, sojasaus, vissaus en ­sesamolie toe en roer om. Zet opnieuw 10 minuten in de airfryer op 180°C. Schep halverwege eens door elkaar.

  3. 3

    Kluts de eieren los en kruid met peper en zout. Voeg de garnalen en eieren toe aan de kip en rijst en roer om. Zet opnieuw 5 à 8 minuten in de airfryer op 180°C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Nasi goreng met ei en garnalen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!