Recept

Zeeduivel met geroosterde venkel en tomaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat een topgerecht met vis en groenten.... en makkelijk uit de oven!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de venkel schoon en snij de knol in plakken van 5 millimeter. Hou het groen bij voor de afwerking. Leg de plakjes venkel op één of meerdere bakplaten, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Bak ze 30 à 35 minuten in de oven of tot ze zacht en lichtjes gekaramelliseerd zijn.

  2. 2

    Pel de teentjes knoflook en snij ze in plakjes. Doe de knoflook, de witte wijn en de visfond in een pannetje en laat het vocht inkoken tot de helft. Meng er de kappertjes onder en kruid de saus met peper en zout.

  3. 3

    Spoel de tomaten en snij ze in plakken van 1 centimeter. Haal de plakjes venkel uit de oven. Verhoog de oventemperatuur naar 190°C. Leg de plakjes venkel en tomaat geschrankt in een ovenschaal. Overgiet ze met de wittewijnsaus en voeg de takjes tijm toe. Leg de zeeduivel erop. Besprenkel alles met olijfolie en kruid met peper en zout. Gaar 20 à 25 minuten in de oven of tot de vis net gaar is. Werk de schotel af met het venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeeduivel met geroosterde venkel en tomaat

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!