Recept

Koolsalade met varkenshaasspiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kies voor een heerlijk mager stukje vlees: een varkenshaasje bevat ongeveer 2 gram vet per 100 gram en is daarmee één van de magerste stukken varkensvlees.

bereiding
  1. 1

    Maak de koolsalade. Maak de kool schoon en snij of rasp ze in fijne reepjes. Dit kun je doen met de keukenrobot of mandoline. Boen de appel schoon, verwijder het klokhuis en rasp hem grof. Pel de rode ui en snij hem in fijne reepjes. Hak de peterselie- en de muntblaadjes grof. Meng de kool met de appel, de rode ui, de verse kruiden, het citroensap, de yoghurt, de mayonaise, de mosterd en de appelazijn. Kruid de koolsalade met de chilivlokken en zout.

  2. 2

    Maak de spiesjes. Snij het varkenshaasje in stukken van 4 à 5 centimeter. Pel en pers de knoflook. Meng de blokjes vlees met de knoflook, het citroensap, de tijm, de ras el hanout, peper en zout. Prik de stukjes vlees op spiesjes. Bak of gril de spiesjes in een scheutje olijfolie gaar en licht goudbruin.

  3. 3

    Serveer de spiesjes met de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koolsalade met varkenshaasspiesjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!