Recept

Baked Alaska met cookies

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassiek dessert met een vleugje alcohol... dat wordt smullen!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de airfryer voor op 180°C. Doe de pecannoten in de airfryer, bestrooi ze met 1 eetlepel suiker en verwarm ze 5 minuten op 180°C. Doe ze vervolgens in een kleine blender met 50 gram chocoladecallets. Mix ze samen tot een smeerbare chocolade-notenpasta.

  2. 2

    Bereid het koekjesdeeg. Splits de eieren. Hou het eiwit apart om straks de meringue te maken. Klop de eidooiers op met de lichtbruine suiker. Voeg dan de zachte boter, het zout, het bakpoeder en de bloem toe en mix kort door. Spatel er de chocolade-notenpasta en de rest van de chocoladecallets onder.

  3. 3

    Vorm op bakpapier 2 schijven van het koekjesdeeg, met een diameter van ongeveer 10 cm en een dikte van 2 cm. Gebruik een dresseerring om het werk gemakkelijker te maken. Bak de koekjesbodems 10 tot 12 minuten op 190°C in de airfryer. Laat de cookies na het bakken volledig afkoelen.

  4. 4

    Klop het eiwit op met een handmixer. Als de meringue vorm begint te krijgen, voeg je geleidelijk en al kloppend 100 gram fijne kristalsuiker toe. Klop tot een glanzende meringue.

  5. 5

    Verwarm intussen de airfryer voor op 200°C. Leg de afgekoelde cookies op een bakpapiertje. Verdeel er mooi het vanille-ijs op en bestrijk het ijs rondom met de meringue. Bak de Alaska’s nog 3 minuten in de airfryer voor een mooi gebrande meringue.

  6. 6

    Verwarm intussen de wodka in een pannetje. Haal de baked Alaska’s uit de airfryer en leg ze op een serveerschaal. Flambeer de wodka en schenk hem over de baked Alaska’s. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Baked Alaska met cookies

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!