Baba au rhum
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 50°C. Warm de melk een beetje op en giet ze in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de gedroogde gist toe en meng. Voeg de zachte boter, het zout en 50 gram suiker toe. Voeg beetje bij beetje 70 gram bloem toe. Voeg 1 ei toe en vervolgens nog eens 70 gram bloem. Voeg het 2de ei en de rest van bloem toe.
-
2
Vul 4 kleine siliconen tulband- of babavormpjes van 7 cm diameter voor 2/3 met het beslag en zet de oven uit. Plaats de baba’s in de uitgeschakelde oven. Laat ze 30 minuten rijzen en haal ze dan uit de oven.
-
3
Verwarm de oven nu voor op 200°C. Bak de baba’s in 20 minuten goudbruin en gaar.
-
4
Verwarm ondertussen 400 gram suiker in 500 milliliter water op een zacht vuur. Haal de siroop van het vuur en voeg de rum en het citroensap toe.
-
5
Haal de baba’s uit de oven en dompel ze 30 minuten onder in het rummengsel voor dat ‘zompige’ resultaat.
-
6
Verdun de eetlepel abrikozenjam met een beetje heet water en bestrijk de baba’s met het mengsel. Klop de room met de zaadjes van het vanillestokje op tot je een vanille-slagroom verkrijgt. Doe de slagroom in een spuitzak met stervormig spuitmondje. Versier de baba’s met een mooie portie room en werk ze af met een beetje extra suiker en de fijne citroenschilletjes.