Pappardelle met boerenkoolpesto
bereiding
-
1
Blancheer de blaadjes boerenkool enkele minuten in lichtgezouten water, maar hou er enkele apart voor de afwerking. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken. Duw het vocht eruit. Bak de apart gehouden blaadjes in 5 minuten krokant in de airfryer op 185°C.
-
2
Pel de knoflook. Doe de takjes munt samen met de knoflook, de gestoofde boerenkool, de parmezaan, de pijnboompitten, het citroensap en de citroenschil in een kleine keukenrobot en mix. Voeg olijfolie toe om de pesto wat gladder te maken. Kruid de pesto met peper en zout.
-
3
Kook de pappardelle al dente in ruim lichtgezouten water. Giet de pasta af, maar hou een pollepel van het kookvocht apart. Meng enkele lepels van de boerenkoolpesto samen met het kookvocht onder de pappardelle. Snij de zalm in snippers.
-
4
Werk de pasta af met de geroosterde boerenkoolblaadjes, de amandel-schilfers, de gesnipperde gerookte zalm en de extra geraspte parmezaan.