Japanse rijstsalade met wasabidressing
bereiding
-
1
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat hem vervolgens afkoelen.
-
2
Blancheer de edamamebonen 3 minuten in gezouten water. Giet ze af en spoel ze onder koud water.
-
3
Maak de dressing. Roer de wasabi eerst glad met 1 eetlepel rijstazijn. Klop er vervolgens de rest van de azijn, de sojasaus, de suiker en de sesamolie onder.
-
4
Snij het norivel in kleine reepjes. Halveer de avocado, verwijder de schil en de pit en snij het vruchtvlees in plakjes. Bedruppel ze met het limoensap. Spoel de radijsjes en de komkommer. Snij de radijsjes in plakjes en de komkommer in reepjes.
-
5
Roer de helft van de dressing door de koude rijst. Schep er de edamamebonen, de radijsjes en de komkommer onder. Verdeel de rijst over borden en werk hem af met de shisoblaadjes, de partjes avocado en het zeewier. Druppel er de rest van de dressing over en bestrooi met de nori. Geef er de ingelegde gember bij.