Recept

Kip teriyaki met wortelen en erwtjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijk voor elke dag, zo'n gerecht met groenten uit die diepvries!

bereiding
  1. 1

    Schil en rasp de gember. Pers het sap uit 1 citroen. Meng de geraspte gember, het citroensap en een scheutje olijfolie onder de teriyakisaus en leg er de kipfilets in. Dek de kip af en laat ze minstens 20 minuten in de koelkast marineren.

  2. 2

    Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Hou het wit en het groen apart.

  3. 3

    Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Hou de marinade bij. Bak de kipfilets in olie goudbruin en gaar. Schep ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Bak nu de nog bevroren groenten in extra olie op hoog vuur krokant. Giet er helft van de teriyakimarinade bij en laat de groenten 2 minuten zacht verder garen. Verwarm de rest van de marinade op een laag vuur.

  5. 5

    5 Snij de kip in plakjes. Snij de 2de citroen in partjes. Verdeel de groenten over de borden en leg er de kip bij. Werk ze af met de koriander en het wit van de lente-uitjes. De rijst werk je af met het groen van de lente-ui. Geef er ook nog de citroenpartjes en de rest van de marinade bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip teriyaki met wortelen en erwtjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!