Recept

Witte pinsa met ricotta, peultjes en ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een pinsa houdt het midden tussen een klassieke pizza en focaccia en is lekker luchtig. Probeer deze geweldige topping. Erwtenscheutjes zijn de fijne scheutjes van de erwtenplant en erg mooi en sierlijk om een gerecht mee af te werken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Blancheer de peultjes en laat ze uitlekken.

  2. 2

    Bestrijk de voorgebakken pinsabodem met de ricotta en kruid hem met peper en zout. Bedruppel de pinsa met wat olijfolie en bak hem 8 minuten in de oven.

  3. 3

    Trek de peultjes wat uit elkaar en verdeel ze over de pinsa. Schik er de ham tussen. Verdeel er de kervel, de basilicumblaadjes en de erwtenscheutjes over. Doe er wat pecorinoschilfers over en werk de pinsa af met peper, zout en nog wat extra olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witte pinsa met ricotta, peultjes en ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!